Start med at åbne disse to hjemmesider (gerne i Chrome, Safari eller Firefox, da snappa har nogle problemer med Explorer og Edge):
På snappa skal du oprette en bruger med din e-mail. Det er gratis, så længe du holder dig til freemium udgaven, der fungerer fint til vores behov her. Jeg bruger den selv. Når du har oprettet en bruger, bliver du bedt om at verificere din e-mail. Gør det og log så på siden.
Du vil nu blive mødt af denne side:
I CUSTOM GRAPHIC SIZE skriver du 1584 i width og 396 i height, hvilket svarer til de dimensioner som LinkedIn pt. bruger til deres coverbillede (16. januar, 2018). Herefter trykker du CREATE. Start med at navngive dit design, så du kan finde det når du downloader det til sidst. Det gør du oppe i venstre side i feltet Untitled design, hvor du skal klikke på den lille blyant for at ændre titel.
Du bliver nu mødt af denne side, hvor du har et helt hvidt canvas at arbejde med. Det kommer vi tilbage til =)
Vi skal have fundet et baggrundsbilledes, som du skal arbejde videre med, så besøg www.makerbook.net og vælg Photography. Her finder du en oversigt over forskellige hjemmesider, hvor du kan finde en masse fede billeder til fri afbenyttelse. Der er nogle af siderne, der har premium indhold, hvor man kan vælge at betale for en licens til billedet. Overvej om det vil fungere i et aflangt horisontalt billede. Og forsøg så vidt muligt at holde det simpelt uden for mage forstyrrende elementer. I dette tilfælde skal billedet fortælle lidt om hvem du er som person eller hvilke kompetencer du har.
Jeg kan personligt godt lide Pixabay, Pexels og StockSnap, men de andre er også gode. Brug lidt tid på at snuse rundt på de forskellige sider og find det billede, du gerne vil bruge. Nogle af siderne kræver måske at du opretter en gratis bruger.
Når du har fundet og downloaded det eller de billeder, du gerne vil bruge, så vend tilbage til snappa.com. Her vælger du Bkgrnd (background) øverst til venstre i menuen.
Her kan du nu vælge: Images, Patterns, Uploads eller Color.
Hvis du ikke er tilfreds med beskæring eller placering, så vælg Reposition background og placér det som du vil have det. Når du er tilfreds, så tryk på Apply.
Nu har du placeret dit billede, som du gerne vil have det. Nu kan vi tilføje nogle effekter. Andet punkt i menuen hedder Effects.
Du kan vælge mellem effekterne: Color Overlay, Darken, Blur, Saturation, Hue, Brightness og Contrast
Du redigerer dit billede ved at trække i de enkelte effekter. Du behøver ikke gemme. Du kan altid trække i effekterne igen, hvis du er utilfreds.
Når du er tilfreds, så vælg næste menupunkt Text, hvis du vil have lidt tekst på dit billede.
Her kan du vælge Heading, Subheading eller Body. De kan det samme i teksteditoren, men har som udgangspunkt forskellig størrelse. Dobbeltklik på teksten for at redigere den. Kommer du til at klikke væk, så klik på teksten igen for at få editoren frem.
Når du er glad for din tekst, kan du overveje om du skal have grafik på (ikoner) eller om du blot skal downloade dit billede.
Efter Text i menuen finder du nemlig Graphics, hvor du kan tilføje et hav af ikoner. Når du har fundet et ikon, så klik på det for at placere det på billedet. Nu kan du ændre størrelse, placering og retning, så det matcher dit billede.
Når du er tilfreds med dit samlede resultat, så vælg Download oppe i højre hjørne og vælg Web optimized JPG. Hvis du ikke tidligere har givet dit design et navn, så gør det oppe i venstre hjørne i feltet Untitled design. Tryk på blyanten for at ændre navnet.
Nu ligger billedet på din computer og du kan skifte dit coverbillede ud på LinkedIn.
Jeg håber, at du fik noget ud af det. Hvis du har spørgsmål, ris eller ros, så skriv til jeppe@jloevstroem.dk =)