Cosplay

Cosplay stories – Meankitteh Cosplay

posted by Jeppe 29/07/2017 0 comments

Jeg har besøgt Genki (dansk cosplay convention) i Farum. Jeg er vild med cosplay-kulturen. Den er rummelig, alsidig, skæv og har plads til alle. Jeg har fået lov til at interviewe nogle af deltagerne for at høre mere om deres hobby.

Cosplaynavn?
Meankitteh Cosplay

Alder?
23

Hvordan startede din interesse for cosplay?
Jeg hørte det fra andre. Jeg har nogle veninder, der tog af sted på con, som fortalte mig om det. Jeg undersøgte det selv. Jeg havde allerede en interesse for manga og anime. Jeg faldt for kostumerne og den grad af detaljer der i at lave kostumer. Min første con var i et købt cosplay og fik hurtigt blod på tanden for selv at komme i gang med at lave cosplays for at kunne bruge mine kreative evner.

Hvad betyder cosplay for dig?
Det er lidt svært at svare på. Det betyder rigtig meget. Det er et sted, hvor jeg kan være sammen med venner. Det er et sted, hvor jeg kan lege med min hobby og bruge mine interesser på forskellige måder. En form for virkelighedsflugt =) Man kan være en anden karakter og måske udleve nogle drømme.

Hvad er dit favoritcosplay?
Linkle fra Hyrule Warriors fordi jeg føler mig komfortabel i det og er meget tilfreds med resultatet, men også fordi jeg havde det på på scenen under craftmanship. Ellers er det mit nye cosplay fra Twilight Princess Zelda fordi det er et drømme cosplay, jeg har haft længe. Jeg har lavet det en gang før, hvor jeg ikke var helt tilfreds. Nu har jeg lavet det igen med et bedre resultat, som jeg er mere tilfreds med.

Har du nogle cosplay-idoler?
Jeg har en del. Jeg kan ikke nævne nogle navne. Der er alt for mange dygtige cosplayers derude.

Hvad er din vildeste oplevelse med cosplay?
Det synes jeg er svært. Det er nok de konkurrencer, jeg har deltaget i i udlandet. Mødet med en masse nye mennesker, der kan ende med nye venskaber. Muligheden for at optræde for en masse spændte cosplayers. Det kan jeg rigtig godt lide.

Hvor meget tid bruger du på de enkelte kostumer?
Rigtig lang tid! Der er meget planlægning i det. Det kommer lidt an hvilket cosplay det er. Casual cosplays kan måske klares på en uge, men de større, som er dem jeg foretrækker, tager nemt et par måneder. Der skal undersøges materialer, teknikker og mønstre.

Hvad kan cosplay give dig, som andre hobbyer ikke kan?
Alle hobbyer kan give noget. Jeg har fået nogle gode venskaber og har mødt en masse dejlige mennesker, jeg normalt ikke ville have mødt gennem min anden hobby, som er tegning. Der sidder man typisk bag en computer og tegner selv.

Hvad har du af fremtidige projekter?
Jeg vil rigtig gerne lave Sabine Wren fra Star Wars Rebels, som jeg har planlagt sammen med min kæreste. Jeg kunne godt tænke mig at stille op til flere konkurrencer igen. Jeg har planlagt at stille op til C4 med min kæreste næste år.

Hvad laver du når du ikke cosplayer?
Haha. Jeg tegner, ser film og hænger ud med venner. Dovner den på sofaen. Jeg er et dovent menneske, hvis jeg kan få lov =)

Her er nogle af de billeder, jeg har skudt af Meankitteh i tidens løb.

Ezio, Assasin’s Creed

Princess Peach, Mario Kart

Bilbo Baggins, Lord of the Rings.

Daenerys Targaryen a.k.a. Mother of Dragons, Game of Thrones

Måske også noget for dig ...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.