Cosplay

Cosplay stories – Cebt cosplay

posted by Jeppe 01/08/2017 0 comments

Jeg har besøgt Genki (dansk cosplay convention) i Farum. Jeg er vild med cosplay-kulturen. Den er rummelig, alsidig, skæv og har plads til alle. Jeg har fået lov til at interviewe nogle af deltagerne for at høre mere om deres hobby.

Cosplaynavn?
Cebt

Alder?
28

Hvordan startede din interesse for cosplay?
Interessen har på sin vis altid været der. Som barn lavede jeg et Iron Man kostume af papkasser, efter at været blevet hooked på den animerede Iron Man serie, men det der rigtig skød det i gang var da en kammerat lokkede mig til at købe billet til Genki 2012. Han endte med at hoppe fra i sidste øjeblik, så jeg fik hevet min ven Fabian med i stedet. Vi blev så hooked på hele atmosfæren og det at man kunne rende rundt, klædt som sine yndlings karakterer, at vi bare blev fanget i det.

Hvad betyder cosplay for dig?
Det er på mange måder et afbræk fra hverdagen. Jeg får lov til at udtrykke min indre nørd, tilbringe tid med venner og ligesindede og jeg får lov til at lave fysiske ting med mine hænder, hvilket er noget jeg altid har sat pris på.

Hvad er dit favoritcosplay?
Det er lidt svært at sige, men Tony Stark er nok det jeg har vendt tilbage til flest gange. Jeg har vel lavet 4 forskellige versioner af det, rangerende fra et fuldt iron man suit i skum, til mere casual versioner med 3d printede arme, tung makeup brug osv. Det jeg nok er mest stolt af, er mit Commander Shepard cosplay. Det er det cosplay, jeg føler jeg fik lavet bedst.

Har du nogle cosplay-idoler?
Et par stykker, ja. Som tidligere nævnt har min interesse for cosplay altid været der, selv før jeg vidste hvad cosplay var. Jeg har altid fulgt Pikmin Link, der nu går under hendes rigtige navn Li Kovacs. Ellers er Adam Savage også en mand jeg ser meget op til for ikke at nævne Bill Doran aka Punished Props.

Hvad er din vildeste oplevelse med cosplay?
Hmm min vildeste oplevelse var nok første gang jeg gik på scenen til Dreamhack (kæmpe svensk gaming event) foran en meget større menneskemængde end jeg var komfortabel med. De første par gange jeg gik på en scene med et cosplay var jeg meget nervøs og gjorde det nok ikke helt så godt som jeg kunne have gjort. men det har virkelig hjulpet mig til at finde en vis mængde komfort på en scene og det er ikke noget jeg nogensinde havde regnet med skulle ske.

Hvor meget tid bruger du på de enkelte kostumer?
For meget! Det skifter dog fra kostume til kostume alt efter hvor stort det er, men bruger gerne i gennemsnit en 3-4 måneder per kostume. Jeg er ikke typen der spytter 10 kostumer ud om året, da jeg ikke har hverken tiden eller dedikationen til det.

Hvad kan cosplay give dig, som andre hobbyer ikke kan?
jeg får sådan en sense of accomplishment, når jeg laver en prop eller en kostumedel og det ender med at se ud som jeg gerne vil have det. Man kan vel kalde det en slags professionel stolthed, tænker jeg, men det giver i hvert fald en super fed følelse. Hobbyen har også mere eller mindre formet min vennekreds over de sidste 4 år. Jeg har fået en masse fantastiske bekendtskaber, som jeg nok ikke havde haft uden cosplay.

Hvad har du af fremtidige projekter?
Lige nu har jeg planer om et Connor cosplay fra Assassin’s Creed 3 og Geralt of Rivia fra Witcher 3. De er dog begge lidt langsigtede projekter. Jeg har længe gået og leget med at prøve en af de mere seriøse konkurrencer og planen er at de to cosplays skal bruges til det.

Hvad laver du når du ikke cosplayer?
Til daglig er jeg software udvikler og når ikke jeg arbejder med det, så nusser jeg om mine pindsvin, streamer spil på twitch eller tilbringer tid med kæresten og venner. Jeg har ofte meget om ørerne.

Her er nogle af de billeder, jeg har skudt af Cebt i tidens løb.

I’m Batman

I’m Batman

Iron Man

Iron Man + Warmachine

Måske også noget for dig ...

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.